SC Heerenveen wint boeiend duel met Vitesse

SC Heerenveen heeft in eigen huis een 1-0 overwinning geboekt op Vitesse. De spannende wedstrijd die zich in hoog tempo voltrok kenmerkte zich door slordigheid, veel kansen en prima keepers.

In flinke vaart speelden beide ploegen voor de winst, het spel golfde op en neer. Dat ging ten koste van de nauwkeurigheid, want foute passes waren schering en inslag. Maar het leverde een vermakelijke wedstrijd op met veel kansen voor beide ploegen.

De ban werd gebroken door huurling Hernán Losada. De van Anderlecht gehuurde middenvelder zag slim het gapende gat in de defensie van Vitesse en had in Roy Beerens een begripvolle aangever. Via de hak van Jeroen Drost verdween de bal achter de kansloze Vitesse-doelman Piet Velthuizen: 1-0. In de tweede helft hielden de ploegen het gas er vol op. Het bood Heerenveen-doelman Martin Lejsal de kans in de wedstrijd te groeien en Velthuizen bewees weer een prima doelman te zijn. Lejsal blonk uit toen Santi Kolk alleen voor hem verscheen, terwijl Velthuizen stijlvol een vrije trap van Gerald Sibon onder de lat vandaan tikte. Ook hield hij zijn ploeg in de wedstrijd door een prachtige save op een schot van Beerens.

In de slotfase vloeiden de krachten uit de Arnhemse benen en slaagden de gasten er niet meer in de Friese defensie te verontrusten. Heerenveen kreeg kansen op meer goals, maar het ontbrak de thuisploeg aan precisie. Na negentig minuten bleven de drie punten toch in het Abe Lenstra Stadion. Daar had de ploeg van Trond Sollied ook nét iets meer recht op.