SC Heerenveen verslikt zich in De Graafschap

De Graafschap heeft de laatste plaats verlaten dankzij een onverwachte, maar niet onverdiende zege op SC Heerenveen (2-0). De Friezen kregen een flink aantal kansen, maar misten vernuft bij het afwerken.

SC Heerenveen verslikt zich in De Graafschap

SC Heerenveen kreeg met de nederlaag de rekening gepresenteerd voor het onderschatten van zijn tegenstander. De Friese formatie begon nog zo goed aan de wedstrijd; in het eerste kwartier moest De Graafschap-doelman Erik Heijblok enkele pogingen van de gasten onschadelijk maken.

Maar nadat Roy Beerens de mooiste kans voor de Friezen onbenut had gelaten, dacht SC Heerenveen de Doetinchemse ploeg ongeconcentreerd naar een nederlaag te kunnen spelen. Dat bleek een misvatting. Met een gezonde dosis agressie en inzet vocht De Graafschap zich naar de overwinning.

De tegen degradatie strijdende ploeg van interim-coach Darije Kalezic kreeg na een half uur een welkome steun in de rug. Ben Sahar nam de bal voor de voeten weg van collega-spits Luuk de Jong en werkte de bal achter Heerenveen-keeper Hans Vonk: 1-0.

SC Heerenveen voerde de druk op het Doetinchemse doel op, met de nodige kansen als resultaat. In de 62ste minuut liepen Kristian Bak Nielsen en Goran Popov elkaar echter in de weg, zodat de gelijkmaker uitbleef. Tekenend voor de ploeg van trainer Trond Sollied, die na een hoopvolle start de scherpte ontbeerde om de defensie te ontregelen.

Een kwartier voor het einde sloeg Peter Jungschläger het laatste sprankje hoop bij SC Heerenveen aan gruzelementen. De ingevallen middenvelder scoorde knap de 2-0 na een slim passje van Joep van den Ouweland.

Bekijk hier al onze video's