SC Heerenveen verliest tegen FC Utrecht weer thuisduel

SC Heerenveen heeft zich niet kunnen herstellen van de thuisnederlaag tegen AZ (0-4) vorige week. In tegenstelling tot vorige week slaagden de Friezen er deze keer wél in te scoren, aangezien de wedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in 2-4.

Het team van trainer Marco van Basten kwam wel goed uit de startblokken, doordat Yassine El Ghanassy een knappe aanval afrondde met een intikker. Lang mocht Heerenveen echter niet genieten van de voorsprong; vier minuten later maakte Jens Toornstra al gelijk.

Heerenveen bleef de betere ploeg, maar het ontbrak aan geluk in de afronding. Waar doelman Robbin Ruiter een sterke wedstrijd speelde aan de kant van Utrecht, werden de Domstedelingen ook nog eens geholpen door de lat. Alfred Finnbogason schoot van dichtbij op het houtwerk.

Hoe anders was het spelbeeld twintig minuten na rust. Utrecht domineerde, kreeg kansen en kwam op voorsprong door een goal van Jacob Mulenga. Zes minuten later werd het een haast onmogelijke opgave voor Heerenveen, toen Jan Wuytens de voorsprong uitbreidde: 1-3.

Het werd nog even spannend in het Abe Lenstra Stadion, na de aansluitingstreffer van Yassine El Ghanassy. Na een subtiele lob van Finnbogason hoefde de huurling van West Bromwich Albion alleen zijn hoofd tegen de bal te zetten: 2-3.

Toch had Utrecht ook daar een antwoord op, toen Mike van der Hoorn een einde aan de hoop van Heerenveen maakte: 2-4. De Domstedelingen passeren door de zege FC Twente en zijn nu vijfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.