SC Heerenveen rekent na rust af met VVV-Venlo

SC Heerenveen heeft VVV-Venlo op eigen veld verslagen. Na een zwakke eerste helft maakten de Friezen na rust het verschil: 2-0.

Heerenveen-trainer Ron Jans had verrassend genoeg een basisplaats ingeruimd voor Michal Papadopoulos. Daardoor belandde Bas Dost op de reservebank. Met de Tsjech in de basis wisten de Friezen aanvankelijk weinig tot niets te creëren. Voor de bezoekers gold hetzelfde.

De thuisploeg had weliswaar een veldoverwicht, maar wist dat voor rust niet om te zetten in een doelpunt. De grootste kans was nog wel voor Mika Väyrynen, maar de Fin faalde oog in oog met Dennis Gentenaar.

Jans greep in en bracht Dost ten faveure van de tegenvallende Papadopoulos en de jeugdinternational greep meteen zijn kans. Kort na rust kopte Dost feilloos zijn vijfde seizoenstreffer binnen na een uitstekende voorzet van de goed spelende Roy Beerens: 1-0.

Twee minuten later was het opnieuw raak toen Christian Grindheim met een fraaie steekbal Väyrynen oog in oog zette met Gentenaar. De Fin faalde deze keer niet en schoof de bal langs de keeper. Toen Jorge Chula na een uur spelen zijn tweede gele kaart ontving na een tackle op Calvin Jong-A-Pin, was het verzet van de gasten gebroken.

Heerenveen speelde het duel plichtmatig uit en grossierde in simpele tikjes breed en terug. Dit overigens tot ergernis van de eigen aanhang. De ploeg liet het na de score verder uit te bouwen, waardoor 2-0 de eindstand bleef. Voor VVV was het de vijfde uitnederlaag in successie, een clubrecord.