Jans met Heerenveen geklopt in vertrouwde Euroborg

Het werd geen glorieuze terugkeer in Euroborg. Trainer Ron Jans zag 'zijn' SC Heerenveen door toedoen van Andreas Granqvist ten onder gaan bij FC Groningen (1-0).

Ondanks de gevoelige overstap van FC Groningen naar SC Heerenveen kreeg Jans bij zijn oude club een warm onthaal. Met cadeautjes en een applaus werd hij begroet in Euroborg. Maar het gewenste resultaat bleef uit voor de trainer in Friese dienst.

De intenties waren goed en beide ploegen doken ook verschillende keren gevaarlijk op het vijandelijke doel. Maar het laatste tikje bleek in de eerste helft een brug te ver voor onder anderen Nicklas Pedersen en Roy Beerens namens respectievelijk FC Groningen en SC Heerenveen.

De tweede helft was koud een minuut oud, toen Andreas Granqvist namens FC Groningen de ban brak. De verdediger kopte uit een corner van Dusan Tadic raak. Christian Grindheim kon op de lijn zijn keeper Kevin Stuhr-Ellegaard geen helpende hand bieden.

Het bleek de beslissende treffer. De druk van SC Heerenveen nam naarmate de wedstrijd vorderde toe. Maar nagestreefde gelijkmaker bleef achterwege. Scheidsrechter Pol van Boekel wees de claims op een strafschop na een actie van Fredrik Stenman op Beerens van de hand. Vlak voor tijd redde Maikel Kieftenbeld de zege van FC Groningen door op de lijn een inzet van Grindheim weg te werken.

Dankzij de zege handhaafde FC Groningen zich in de subtop van de Eredivisie. SC Heerenveen daarentegen blijft veroordeeld tot het rechterrijtje.