SC Heerenveen mist 'killer-instinct' en laat FC Twente ontsnappen

Reacties

SC Heerenveen heeft zaterdagavond verzuimd om zichzelf te belonen tegen FC Twente. De dominante, maar slordige Friezen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel tijdens speelronde vier van de Eredivisie.

SC Heerenveen mist 'killer-instinct' en laat FC Twente ontsnappen
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 0
FC Twente
FC Twente

SC Heerenveen wilde tegen FC Twente aantonen dat de nederlaag tegen FC Emmen een incident was. De formatie van Johnny Jansen speelde aanmerkelijk beter dan vorige week, maar zal door alle gemiste kansen toch met een bittere nasmaak terugkijken op het duel van zaterdag.

De bezoekers, die met een ongeslagen status arriveerden in het Abe Lenstra Stadion, hadden in de openingsfase hun handen vol aan Mitchell van Bergen. De aanvaller werd in de negende minuut gestuit door Joël Drommel, die niet veel later ook Jordy Bruijn van scoren afhield.

De thuisploeg bleef het doel van FC Twente bestoken, maar uitblinker Van Bergen, Bruijn en Jens Odgaard misten het geluk en de precisie in de afronding. De Tukkers stelden daar zeer weinig tegenover; de ploeg van Gonzalo García was eigenlijk alleen dreigend via dodespelmomenten. Naarmate de rust naderde, kwam FC Twente wel beter in de wedstrijd, ook omdat SC Heerenveen geregeld balverlies leed. Aitor Cantalapiedra onderscheidde zich met een gevaarlijk schot dat maar net naast belandde. Bij het scheiden van de markt voor rust kropen de bezoekers door het oog van de naald toen Ibrahim Dresevic de lat raakte met een vrije trap.

Mitchell van Bergen was in zijn element, maar ook hij kon het verschil niet maken.
Mitchell van Bergen was in zijn element, maar ook hij kon het verschil niet maken.

Jansen zal zijn ploeg halverwege ongetwijfeld de boodschap hebben meegegeven om vooral zo door te gaan, want aan het veldspel lag het bepaald niet dat SC Heerenveen doelpuntloos de kleedmaker opzocht. Ook direct na de hervatting waren de Friezen dicht bij een voorsprong. Odgaard raakte de bal echter helemaal verkeerd.

SC Heerenveen, met inmiddels debutant Ricardo van Rhijn in de ploeg, bleef aandringen. De mogelijkheden bleven ook komen, maar telkens ging er wel iets mis in de eindfase. Wat opviel was dat de meeste pogingen niet eens tussen de palen belandden, maar over of naast gingen. Ook een slotoffensief sorteerde geen effect voor SC Heerenveen, waardoor FC Twente met een punt huiswaarts keert. De Tukkers komen op zes punten, eentje meer dan de opponent van zaterdagavond.

Volgende week zaterdag fungeert SC Heerenveen als gastheer van Fortuna Sittard en een dag later speelt FC Twente voor eigen publiek tegen FC Utrecht.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
SC Heerenveen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.