SC Heerenveen mag factuur sturen na miljoenentransfer Thorsby

Reacties

Morten Thorsby (26) maakt de overstap naar de Bundesliga. De voormalige middenvelder van SC Heerenveen is dinsdag gepresenteerd door 1. FC Union Berlin. De Duitsers nemen de Noor voor enkele miljoenen over van Sampdoria.

SC Heerenveen mag factuur sturen na miljoenentransfer Thorsby

Liefst drie miljoen euro wordt er betaald voor Thorsby. Drie seizoenen lang kwam hij uit in de Serie A en in Genoa speelde hij zich in de kijker. Verzaken deed hij na een moeilijke start nooit. Thorsby was onomstreden in Italië en kwam tot 92 wedstrijden in de Serie A en maakte daarin zeven doelpunten.

Voor Heerenveen is het een prettige meevaller. De Friezen zagen Thorsby in 2019 transfervrij de deur uitlopen, maar ontvangen door de riante transfersom een kleine solidariteitsbijdrage voor de Noor. In Nederland kwam Thorsby in vijf seizoenen tot 130 wedstrijden.

Thorsby is een opvallende persoonlijkheid in de voetballerij. In Italië speelde hij met rugnummer 2 om bewustzijn te creëren voor de klimaatproblemen. Hij vertelde dat hij voor dat nummer gekozen heeft vanwege het klimaatakkoord in Parijs. Daarin is vastgelegd dat de Verenigde Naties streven naar het beperken van de opwarming van de aarde, het streven is om de opwarming ruim onder de twee graden Celcius te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.