SC Heerenveen kiest voor Tobiasen als interim-hoofdtrainer

Reacties

Ole Tobiasen fungeert tot en met het einde van dit seizoen als interim-hoofdtrainer van SC Heerenveen, zo maakt de club bekend.

SC Heerenveen kiest voor Tobiasen als interim-hoofdtrainer
© Pro Shots

Tobiasen (46) geldt daarmee als tijdelijke opvolger van de onlangs ontslagen Johnny Jansen. De Deen, die in het verleden als speler actief was voor Heerenveen, fungeerde als assistent-trainer van de weggestuurde Fries.

Technisch manager Ferry de Haan verklaart de gekozen oplossing als volgt: 'Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties. Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf. Wij denken dat de laatste oplossing het beste is. Het is goed dat we nu snel duidelijkheid kunnen verschaffen aan de staf en de groep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen samen tot een zo goed mogelijk einde kunnen brengen.'

De Haan bevestigde eerder deze week tegenover VI dat zowel Jon Dahl Tomasson als Kees van Wonderen op het lijstje van Heerenveen staat als kandidaat-opvolgers van Jansen. Van Wonderen vertrekt zoals bekend pas aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles, terwijl Tomasson clubloos is, maar een voorkeur heeft om niet midden in het seizoen ergens in te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.