SC Heerenveen gaat verder met Schaars

Reacties

Stijn Schaars speelt ook komend seizoen bij SC Heerenveen. De optie in het aflopende contract van de middenvelder is gelicht.

SC Heerenveen gaat verder met Schaars

Schaars (34) ligt daardoor nu tot medio 2019 vast in Friesland. De ex-speler van onder meer Vitesse, AZ en PSV kwam in de zomer van 2016 naar Heerenveen, waar hij uitgroeide tot een onmisbare schakel op het middenveld.

Dit seizoen miste Schaars nog geen enkele wedstrijd van Heerenveen, waar hij vorig seizoen nog een tijd aan de kant stond met een blessure. Kort daarvoor was hij vanwege zijn sterke spel opgeroepen voor het Nederlands elftal.

'Waar je in Nederland als snel oud bent, ben je in het buitenland een zeer ervaren speler', zegt technisch manager Gerry Hamstra op de website van Heerenveen. 'Daarom zijn wij hartstikke blij en trots dat we een gelouterde speler als Stijn Schaars, met een geweldige staat van dienst, in het Abe Lenstra stadion hebben lopen. Hij is ontzettend belangrijk voor ons, zowel op het veld als in de organisatie. We zijn blij dat we ook komend seizoen gebruik kunnen maken van zijn kwaliteiten en ervaring.'

Na zijn goede optreden tegen PSV van afgelopen zaterdag werd Schaars opgenomen in VI's Elftal van de Week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.