SC Heerenveen doet vertrouwen op in Griekenland

Getuige de wedstrijden in de Eredivisie zoekt SC Heerenveen nog naar de goede vorm. In Griekenland boekte de Friese formatie een resultaat dat niet alleen het vertrouwen goed deed, maar ook uitzicht biedt op de Europa League (1-1).

PAOK Saloniki was favoriet in de tweestrijd in de laatste voorronde van de Europa League, ook gezien de magere vorm waarin SC Heerenveen verkeert. De Griekse gastheren bevestigden de verhoudingen, maar konden ondanks de druk niet veel kansen creëren.

Tot overmaat van ramp moest Roy Beerens bij SC Heerenveen al in de eerste helft geblesseerd naar de kant. De aanvaller maakte na 22 minuten plaats voor Paulo Henrique. Het bleek een gelukkige greep, want de Braziliaan zette SC Heerenveen in de blessuretijd van de eerste helft op aangeven van Hernán Losada op voorsprong. Tien minuten in de tweede helft maakte PAOK de achterstand ongedaan. Vladimir Ivic kopte uit een voorzet van Vieirinha de bal achter Heerenveen-keeper Martin Lesjal. De Slowaakse doelman kreeg in de slotfase meer te doen maar hield de schade beperkt tot één tegentreffer, waardoor SC Heerenveen met perspectief op de Europa League terugeert uit Griekenland.