SC Heerenveen biedt Van Rhijn nieuwe kans

Reacties

SC Heerenveen heeft donderdag zijn vijfde zomeraanwinst gepresenteerd. Ricardo van Rhijn heeft een contract voor één seizoen getekend in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen biedt Van Rhijn nieuwe kans

Van Rhijn speelde de afgelopen twee seizoenen voor AZ, waar zijn contract deze zomer afliep. Heerenveen kan hem daardoor gratis vastleggen. Met Van Rhijn heeft de club een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. De 28-jarige verdediger kan concurreren met Sherel Floranus voor de rechtsbackpositie, maar kan ook dienen als vervanger van de geblesseerde Daniel Høegh in het centrum van de verdediging.

Heerenveen wordt de vierde club in de carrière van Van Rhijn. Hij doorliep de opleiding van Ajax en kwam in totaal tot 163 officiële duels in de hoofdmacht. Uiteindelijk verloor hij zijn basisplaats in Amsterdam en vertrok bij naar Club Brugge. Na één seizoen in België keerde hij weer terug naar Nederland, maar bij AZ wist hij nooit een vaste basisplaats te veroveren. In Friesland krijgt hij nu een nieuwe kans.

Eerder versterkte Heerenveen zich al met Jens Odgaard (Sassuolo, huur), Hicham Faik (Zulte Waregem), Chidera Ejuke (Valerenga) en Sven Botman (Ajax, huur). Daarnaast keerde Jordy Bruijn deze zomer terug van zijn verhuurperiode bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.