Trots SC Heerenveen presenteert Ejuke

Reacties

SC Heerenveen heeft Chidera Ejuke binnen. De 21-jarige Nigeriaan is maandagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

Trots SC Heerenveen presenteert Ejuke

Afgelopen zaterdag werd al duidelijk dat de dribbelaar naar Friesland zou komen en sindsdien zijn ook de laatste formaliteiten afgehandeld. Ejuke komt over van het Noorse Valerenga en heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Heerenveen.

In 2017 maakte Ejuke de overstap van zijn vaderland naar Valerenga. Daar kwam hij de afgelopen drie seizoenen tot vijftien doelpunten in 69 officiële duels. Dit seizoen was hij opnieuw behoorlijk op dreef en daarmee wekte hij de interesse van onder meer Lazio. Tot een overstap naar Rome kwam het niet.

Bij Heerenveen is Ejuke de opvolger van Dennis Johnsen. De Noor werd het afgelopen half jaar gehuurd van Ajax en had een optie tot koop in zijn contract, maar Heerenveen heeft daar geen gebruik van gemaakt. De komst van de Nigeriaan geeft trainer Johnny Jansen meer opties in zijn voorhoede.

Ejuke is een rechtsbenige linksbuiten met veel snelheid en een uitstekende individuele actie. Daarnaast heeft hij scorend vermogen. Dat is geen overbodige luxe, want Heerenveen raakte met Sam Lammers en Michel Vlap deze zomer de helft van zijn gehele doelpuntenproductie van afgelopen seizoen kwijt.

'We zijn er trots op dat Chidera voor ons heeft gekozen. We volgen hem al langer en kennen zijn kwaliteiten. Met Chidera hebben we een speler in huis gehaald waarvoor de mensen naar het stadion komen. Met zijn snelheid, dribbels en scorend vermogen past hij uitstekend bij sc Heerenveen', reageer technisch directeur Gerry Hamstra op de clubsite van Heerenveen.

Na Hicham Faik (Zulte Waregem) en Jens Odgaard (Sassuolo, huur) is Ejuke de derde zomeraanwinst voor Heerenveen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.