SC Cambuur intensiveert jacht op Noorse vleugelspits

Reacties

SC Cambuur wil Osame Sahraoui naar Nederland halen. De club uit Leeuwarden heeft een tweede bod op de vleugelspits van Valerengen IF uitgebracht.

SC Cambuur intensiveert jacht op Noorse vleugelspits

Sahraoui is een 21-jarige linksbuiten die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij is jeugdinternational van Noorwegen en is al vanaf zijn achttiende basisspeler voor zijn huidige club. Zodoende staat Sahraoui bij meerdere clubs op het lijstje. Ook vanuit Amerika en Italië bestaat er belangstelling voor de aanvaller, maar Cambuur hoopt de dribbelaar met uitzicht op speeltijd en doorgroeimogelijkheden in de Eredivisie te overtuigen.

Naast een linksbuiten zoekt Cambuur ook naar een rechterverdediger. Het maakte onlangs werk van Shurandy Sambo, maar de PSV’er koos voor Sparta Rotterdam. Dit vooral omdat de Kasteelclub in tegenstelling tot Cambuur op natuurgras speelt. Zodoende zet Cambuur zijn zoektocht voort.

Proefspeler Jeremy Helmer heeft bij Cambuur de afgelopen weken een goede indruk achtergelaten. Of hij een contract krijgt aangeboden is mede afhankelijk van de resultaten van een aantal medische onderzoeken. De voormalige middenvelder van AZ kampte de laatste jaren met het nodige blessureleed.

Cambuur heeft aan spits Sam Hendriks en middenvelder Jasper ter Heide laten weten dat zij mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. In Leeuwarden is hun uitzicht op speeltijd zeer beperkt. Ook voor Tom Boere lijkt een reserverol aanstaande, maar hij heeft aangegeven voorlopig voor zijn kans te willen gaan.

Zaterdag opent Cambuur het seizoen met een thuiswedstrijd tegen promovendus Excelsior. Cambuur versterkte zich deze zomer tot dusver met keepers João Virginia en Robin Ruiter, verdediger Leon Bergsma en aanvallers Remco Balk en Silvester van der Water.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer O. Sahraoui
Meer over O. Sahraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.