SC Cambuur houdt knap stand tegen Ghana

Reacties

In het Spaanse Cartaya heeft SC Cambuur een gelijkspel overgehouden aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghana (1-1). Namens de ploeg van trainer Henk de Jong was Daniël de Ridder trefzeker.

SC Cambuur houdt knap stand tegen Ghana

Na ruim een kwartier zette de vleugelaanvaller, die dit seizoen pas zes keer in actie kwam in de Eredivisie, de club uit Leeuwarden op zeer fraaie wijze op voorsprong. Na een kort genomen hoekschop schoot De Ridder de bal in de verre bovenhoek.

Eigenlijk kwam Cambuur vrijwel niet in de problemen tegen Ghana, dat zich voorbereidt op het toernooi om de Afrika Cup dat op 17 januari van start gaat in Equatoriaal Guinea. En dat terwijl bondscoach Avram Grant aantrad met een voorhoede met Asamoah Gyan en de gebroeders André en Jordan Ayew.

De oudste van die twee, André, maakte na een uur gelijk. De aanvaller van Olympique Marseille zorgde met een kopbal voor 1-1. En dat bleek ook de eindstand in Estadio Municipal Luis Rodriguez Salvador. Tegenvaller voor Cambuur was het uitvallen van Sebastian Steblecki en Sander van de Streek; beiden met een hoofdblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.