SC Cambuur eerste slachtoffer van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Ook Go Ahead Eagles boekte een opmerkelijk resultaat.

Fortuna Sittard-SC Cambuur 2-1Rick Geenen vierde zijn rentree bij Fortuna Sittard na blessureleed met een hoofdrol. De verdediger liet zich in de tiende minuut voor het eerst gelden. Danny Guijt maakte namens SC Cambuur de Limburgse openingstreffer ongedaan. Maar op de tweede goal van Geenen had de Friese formatie geen antwoord.

FC Den Bosch-FC Emmen 3-1De gemiste strafschop van Istvan Bakx bleef zonder consequenties voor FC Den Bosch. Ondanks de Brabantse misser van elf meter verliet FC Emmen De Vliert met lege handen. Ronnie Reniers en John Verhoek maakten in de tweede helft het verschil.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal 1-0De laatste plaats is AGOVV Apeldoorn bespaard gebleven. Met het kostte de ploeg van trainer Hans de Koning de nodige moeite de rode lantaarn te ontlopen. Pas twee minuten voor het einde tekende Michiel Hemmen voor de verlossende treffer en daarmee de niet echt verdiende zege op RBC Roosendaal.

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht 8-0FC Dordrecht beleefde een nachtmerrie in Deventer. De rode kaart voor Tom Beugelsdijk in de tiende minuut was het begin van het einde. Go Ahead Eagles maakte dankbaar gebruik van de numerieke meerderheid. Koen van der Biezen opende uit een strafschop de Deventer rekening. Luis Pedro voerde nog voor rust met een zuivere hattrick de score op, voordat Michal Janota (2), Dennis Hollart en Freek Heerkens zich na rust lieten gelden.

Telstar-MVV Maastricht 1-1Met het benutten van zijn derde strafschop dit seizoen voorkwam Tom Daemen in de slotfase de derde nederlaag van MVV. De aanvoerder mocht aanleggen na een overtreding op invaller Nick Kuipers. Met het succes van Daemen glipte Telstar de tweede zege van het seizoen door de vingers.