Sarri verklaart worsteling De Ligt: 'We hebben hem snel moeten brengen'

Reacties

Maurizio Sarri heeft het na de zege van Juventus op Internazionale opgenomen voor Matthijs de Ligt. De trainer van De Oude Dame ziet dat de twintigjarige centrumverdediger het moeilijk heeft, maar weet ook waar dat aan ligt.

Sarri verklaart worsteling De Ligt: 'We hebben hem snel moeten brengen'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Juventus
Juventus

Juventus heroverde zondagavond de koppositie in de Serie A door in de Derby d'Italia met 1-2 te winnen bij Internazionale. De 1-1 in de klassieker viel echter uit een penalty die De Ligt ongelukkig weggaf door zeer onhandig hands te maken, zoals de ex-Ajacied sowieso niet vlekkeloos speelde. Na afloop nam zijn trainer het echter voor hem op. Sarri loofde de Nederlander al eerder, zo ook nu.

Toch plaatste hij ook een kanttekening. 'De Ligt spreekt nog niet zo goed Italiaans, maar hij past zich snel aan aan onze manier van voetballen, aan onze manier van verdedigen. Hij heeft enorm veel potentie. Maar, zoals ik zei: hij is zich nog steeds aan het aanpassen, en dat kost nou eenmaal tijd. Door de blessure van Giorgio Chiellini hebben we die jongen snel moeten brengen. Maar het was voor hemzelf misschien beter geweest als we hem wat langzamer in het elftal zouden hebben gebracht.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.