Sarri staat onbewust topscorerstitel woedende Mertens in de weg

Reacties

Napoli-coach Maurizio Sarri was zich niet bewust dat Dries Mertens een goede kans maakt op de topscorerstitel in de Serie A. De Belg scoorde zaterdag twee keer tegen Fiorentina, maar dat hadden nog meer goals kunnen zijn.

Sarri staat onbewust topscorerstitel woedende Mertens in de weg

Met nog ruim tien minuten te gaan werd Mertens tot zijn grote frustratie naar de kant gehaald bij een 4-1 stand. Dat de dertigjarige spits zo ontevreden was over die wissel, moet voor Sarri als een verrassing zijn gekomen afgaande op zijn woorden na afloop.

Mertens staat nu met nog één speelronde te gaan op 27 treffers in de Italiaanse competitie, één minder dan topscorer Edin Dzeko. De Napoli-coach wist dat niet, zo zegt hij tegen Mediaset Premium. 'In alle eerlijkheid, ik wist niet dat hij al zo vaak gescoord had. Anders had ik hem misschien wel langer laten staan. Dat gezegd hebbende, ik kan een persoonlijk belang niet boven dat van het team stellen. Of hij nu de Capocannoniere (topscorerstitel, red.) wint of niet, hij heeft een geweldig seizoen gehad.'

Daarmee heeft Sarri niets te veel gezegd. Als spits lijkt de voormalige aanvaller van FC Utrecht en PSV beter dan ooit. Hij overtreft zelfs de meest rooskleurige verwachtingen van zijn coach. 'Ik weet nog dat toen ik met Mertens over de spitspositie sprak, dat ik zei dat hij twintig goals kon maken. Tot oktober was hij niet eens een spits en nu staat hij op 27 goals in de competitie en 33 in totaal', jubelt Sarri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.