Sarri op zijn hoede voor Bosz en Bayer: 'Kunnen écht nog niet aan Inter denken'

Reacties

Met de komst van Cristiano Ronaldo was er vorig seizoen één groot doel voor Juventus: het winnen van de Champions League. Na de uitschakeling tegen Ajax in de kwartfinale lukte dat niet. Dit seizoen volgt een nieuwe poging, al vindt coach Maurizio Sarri dat het geen obsessie moet worden.

Sarri op zijn hoede voor Bosz en Bayer: 'Kunnen écht nog niet aan Inter denken'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Juventus speelde de eerste speelronde van de groepsfase gelijk op bezoek bij Atlético Madrid (2-2). Dinsdagavond wacht het eerste thuisduel voor De Oude Dame in het miljardenbal. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz komt op bezoek en daarmee staat de ploeg van Sarri voor twee grote wedstrijden in één week. Zondag wacht namelijk de Serie A-wedstrijd in Milaan tegen koploper Internazionale, dat twee punten meer heeft dan Juventus. 

'Het zou een geweldige fout zijn om nu al aan de wedstrijd tegen Inter te denken', zei Sarri op de persconferentie voor het duel met Bayer Leverkusen. 'Bayer Leverkusen staat maar één punt achter Bayern München in de Bundesliga. Het is het team in Duitsland met de meeste fysieke kwaliteiten en ze hebben een aantal geweldig snelle spelers in het team. We kunnen écht nog niet aan Internazionale denken. Het zou heel gek zijn om nu al te denken aan wedstrijden ná morgen. In de Champions League zijn kleine foutjes cruciaal.'

En die foutjes kan Juventus niet gebruiken. De Italiaanse landskampioen wil namelijk voor het eerst sinds 1996 de Cup met de Grote Oren weer eens omhoog houden. Sarri legt zichzelf en het team echter niet teveel druk op richting het bereiken van dat grote doel: 'Het enige doel dat ik mezelf gesteld heb is om door de groepsfase heen te komen. Daarna zien we wel weer verder. Het winnen van de Champions League moet geen obsessie worden', vindt Sarri, die stelt dat de Engelse teams favoriet zijn om het miljardenbal te winnen.

Hij herhaalde daarmee de woorden die hij al sprak voor aanvang van het duel met Atlético Madrid. 'Ik zie een Italiaanse club niet de Champions League winnen dit seizoen. Over de afgelopen twintig jaar hebben we terrein verloren op andere landen. Die fout ligt bij iedereen, van clubpresidenten tot journalisten. Eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met de sport in Italië', zei hij toen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.