Saoedische sportminister geeft landgenoten fiat voor bod op Engelse topclubs

Reacties

Bij de twee meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het Engelse voetbal staat het bordje 'te koop' voor de hoofdingang, en er zou interesse zijn van schatrijke inwoners van Saoedi-Arabië. De minister van sport van dat land heeft nu laten weten dat zijn landgenoten wat hem betreft mogen bieden.

Saoedische sportminister geeft landgenoten fiat voor bod op Engelse topclubs
© Pro Shots

Zowel Liverpool als Manchester United is nu nog in handen van Amerikanen, die hebben laten doorschemeren dat geïnteresseerde partijen zich mogen melden. Potentiële kopers zijn echter schaars. Het in financiën gespecialiseerde tijdschrift Forbes heeft eerder dit jaar becijferd dat Liverpool een marktwaarde heeft van 4,3 miljard euro, de ploeg van Erik ten Hag wordt momenteel getaxeerd op 4,4 miljard.

Met dergelijke prijskaartjes is het vanzelfsprekend dat alleen de allerrijkste wereldbewoners mee kunnen dingen, en veel van hen zijn te vinden in het Midden-Oosten. Prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal, de minister van sport van Saoedi-Arabië, heeft tegenover de BBC verklaard dat hij het toe zou juichen mocht er uit zijn land een bod gedaan worden op één van beide topclubs.

'Ik kan niet uit naam van de private sector spreken, maar er is een hoop interesse en passie voor voetbal. Als er iemand uit onze private sector interesse toont, zullen we dat zeker ondersteunen. We weten namelijk dat zoiets positief zal afstralen op de status van sport in het koninkrijk. Dus als de getallen kloppen, waarom dan niet?'

Het is nog niet bekend wat de leidinggevende van deze minister van deze uitspraken vindt. De minister-president van Saoedi-Arabië is namelijk Mohammed bin Salman, die sinds vorig jaar de scepter zwaait over Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.