'Saoedi's geven niet op: duizelingwekkend nieuw bod op Salah aanstaande'

Reacties

Een bod van ruim 175 miljoen euro werd al afgewezen door Liverpool, maar toch is het nog altijd niet zeker of Mohamed Salah tot in ieder geval de jaarwisseling op Anfield zal blijven. Verschillende betrouwbare Engelse media weten dat Al-Ittihad nog één poging wil gaan wagen.

'Saoedi's geven niet op: duizelingwekkend nieuw bod op Salah aanstaande'
© Pro Shots

De 31-jarige Salah staat bovenaan de verlanglijst van Al-Ittihad, dat bereid is om erg ver te gaan voor de Egyptisch international. Als Liverpool het vorige bod van de Saoedische club had geaccepteerd, was Salah al in de topdrie van duurste spelers ooit terecht gekomen. In de geschiedenis werd alleen voor Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro) nóg meer betaald.

Maar Liverpool wees het voorstel af, met de mededeling dat het Salah niet wil verkopen. Al-Ittihad laat zich echter niet zomaar afwimpelen en gaat zijn bod nog een keer verhogen, in een ultieme poging om Liverpool toch over de streep te trekken. Een bedrag wordt in de berichtgeving niet genoemd, maar het ligt dus hoger dan ruim 175 miljoen euro.

Salah speelt sinds 2017 voor Liverpool en verlengde vorig jaar nog zijn contract bij de club, tot medio 2025. Daar staat een weeksalaris van zo'n 408.000 euro tegenover. Een duizelingwekkend bedrag, maar in Saoedi-Arabië kan hij nóg meer gaan verdienen. Al-Ittihad haalde eerder al Fabinho weg bij Liverpool. Verder staan Karim Benzema en N'Golo Kanté er op de loonlijst.

Zondag scoorde Salah nog in de 3-0 overwinning van Liverpool op Aston Villa. 'Ik heb nooit enige twijfel gehad over zijn toewijding aan deze club', zei Jürgen Klopp na afloop over zijn sterspeler. 'Er wordt ontzettend veel ophef gemaakt, maar wij zijn er erg kalm onder. Mo is onze speler en hij wil hier zijn.'

Clubs in Saoedi-Arabië hebben nog tot donderdag de tijd om nieuwe spelers te kopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.