São Paulo-droom van gouddelver Dani Alves komt uit: 'Hier ben ik!'

Reacties

Dani Alves vervolgt zijn loopbaan in eigen land, bij topclub São Paulo. Na een extreem succesvolle rondrit door Europa, keert de 36-jarige Braziliaan dus huiswaarts.

São Paulo-droom van gouddelver Dani Alves komt uit: 'Hier ben ik!'

Nadat hij voor Bahia debuteerde in het Braziliaanse voetbal, kwam hij in 2002 naar Europa. Via zes jaar Sevilla, acht jaar Barcelona en een seizoen Juventus, belandde de flamboyante Dani Alves twee jaar geleden bij Paris Saint-Gerrmain. Daar vertrok hij afgelopen zomer, maar sindsdien zat hij zonder club. Op het door zijn Brazilië gewonnen toernooi om de Copa América liet hij, nota bene in eigen land, zien dat er bij hem evenwel nog altijd geen sprake van slijtage is. Als aanvoerder werd hij uitgeroepen tot Speler van het Toernooi.

Dat heeft nu dus geleid tot een terugkeer naar zijn vaderland. 'Ooit heb ik Dani Alves gezegd dat hij bij São Paulo zou komen voetballen, de club van zijn hart', laat voorzitter Carlos Augusto de Barros e Silva in een statement weten. 'Hij is de verpersoonlijking van wat het management voor ogen heeft met São Paulo. Hij is een van de grootste spelers ter wereld, die wordt geroemd vanwege zijn immense professionalisme, zijn enorme vastberadenheid en zijn ongelooflijke honger naar prijzen.'

Met dat laatste slaat São Paulo de spijker op de kop. Dani Alves won tot nu toe onder meer zes Spaanse titels, drie Champions Leagues, drie Wereldbekers voor Clubteams, twee UEFA Cups, vier UEFA Super Cups, één Italiaanse titel, twee Franse landskampioenschappen en met zijn land ook nog eens twee Copa América's en twee Confederations Cups. In totaal betekende de zomerse triomftocht met De Goddelijke Kanaries zijn veertigste (!) hoofdprijs als voetballer.

Dani Alves zelf is eveneens apetrots op zijn transfer. 'Ik had bij zo'n beetje iedere club ter wereld kunnen tekenen, maar ik heb ervoor gekozen om terug te keren naar Brazilië. Naar mijn land, naar mijn mensen, naar de club die me zo lief is. Het is onwerkelijk, maar hier ben ik!' São Paulo staat momenteel vijfde in de Braziliaanse competitie. Er spelen ook andere bekende namen zoals Hernanes (ex-Juventus, -Internazionale en -Lazio) en Alexandre Pato.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.