Santos-supertalent troeft Neymar af met hattrick in negen minuten tijd

Santos heeft met Rodrygo opnieuw een goudmijntje in huis. De pas zeventienjarige aanvaller vestigde zondagavond opnieuw de aandacht op zich, met een zuivere hattrick in slechts negen minuten tijd.

Santos won in de Braziliaanse Série A met 5-2 van Vitória en met drie doelpunten had Rodrygo een enorm aandeel in deze overwinning. Het toptalent opende in de 22ste minuut de score, met een simpele intikker. Vier minuten later verdubbelde hij na een schitterende individuele actie en een schuiver in de verre hoek de marge.

Na iets meer dan een halfuur maakte Rodrygo vervolgens zijn hattrick compleet. De aanvaller was sneller bij de bal dan zijn bewaker en kon voor een leeg doel binnenschieten. Rodrygo staat nu op negen doelpunten in de hoofdmacht van Santos, waarvan vijf in de competitie.

Met zijn hattrick troefde Rodrygo Neymar af. De huidige sterspeler van Paris Saint-Germain en de Braziliaanse nationale ploeg was 18 jaar, 9 maanden en 17 dagen oud toen hij zijn eerste hattrick voor Santos maakte; Rodrygo is pas 17 jaar en 145 dagen oud. De Europese topclubs zullen ongetwijfeld alweer in de rij staan voor het Braziliaanse toptalent.

Vorige maand kwam Rodrygo ook al in het nieuws, toen hij in het duel met Nacional in de Copa Libertadores drie panna's uitdeelde aan routinier Jorge Fucile. 'Ik kon niet anders dan applaudisseren voor Rodrygo en heb hem daarna uit de wedstrijd geschopt', zei de 33-jarige Uruguayaan destijds na afloop van de wedstrijd.