Santos past clublogo aan als prachtig eerbetoon aan Pelé

Reacties

Het Braziliaanse Santos heeft zijn clublogo een update gegeven. In het nieuwe kalenderjaar wordt er een kroon toegevoegd, als permanent eerbetoon aan clublegende Pelé.

Santos past clublogo aan als prachtig eerbetoon aan Pelé
© Santos FC

Pelé speelde het grootste gedeelte van zijn spelersloopbaan voor Santos, waar hij uitgroeide tot een van de grootste doelpuntenmakers aller tijden. Momenteel ligt de 82-jarige Braziliaanse legende in het ziekenhuis, waar hij vecht voor zijn leven. Pelé kampt al sinds vorig jaar met darmkanker, maar na het verwijderen van de tumor bleek er volgens Braziliaanse media ook nog eens sprake van uitzaaiingen te zijn. De chemotherapie zou daarnaast niet zijn aangeslagen.

Santos komt nu met een prachtig eerbetoon aan Pelé, door het clublogo aan te passen. Boven de badge, tussen de twee sterren die verwijzen naar de wereldtitels van 1962 en 1963, wordt een kroon gezet.

Het is niet de eerste keer dat Santos Pelé eert op het shirt. In 2019, toen de voormalig sterspeler 79 jaar oud werd, plaatste de club ook al eens een kroon boven het logo. Dat gebeurde echter alleen op het shirt van Yeferson Soteldo, die bij Santos met nummer 10 speelt. Dit is het oude rugnummer van Pelé. In 2011 kreeg Paulo Henrique Ganso, destijds de nummer 10 van Santos, ook al eens een kroontje op zijn shirt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.