Santos genoemd als bestemming voor afzwaaiende Botteghin

Reacties

Eric Botteghin heeft zondag zijn laatste wedstrijd in Nederland gespeeld. De vraag is of Santos de wens van de Braziliaanse verdediger van Feyenoord in vervulling gaat brengen.

Santos genoemd als bestemming voor afzwaaiende Botteghin
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Botteghin zwaaide zondag af. De overwinning op FC Utrecht was het laatste optreden van de Braziliaan in dienst van Feyenoord, waar hij in 2015 neerstreek. 'Ik ben hier nu zes jaar en als je je laatste wedstrijd in zo'n mooi stadion en voor zulke supporters mag spelen, dan is dat geweldig', zei de 33-jarige verdediger tegen ESPN. 'Het is wel raar dat dit mijn laatste wedstrijd was, ik ben nu veertien jaar in Nederland. Ik ben blij dat we vandaag hebben gewonnen.'

Wat zijn toekomst gaat brengen, is nog de vraag. In april had hij in gesprek met VI laten doorschemeren waar zijn voorkeur ligt. 'Ik sta open voor alles. Een terugkeer naar Brazilië lijkt me wel wat. Ik ben nu 33 jaar en heb nog nooit in mijn geboorteland op het hoogste niveau gespeeld.'

Die wens gaat mogelijk in vervulling. Volgens Braziliaanse media heeft Santos interesse in Botteghin. Trainer Fernando Diniz heeft na het Copa Libertadores-duel met The Strongest (2-1 nederlaag) geconstateerd dat defensieve versterking zeker welkom is, maar hij zou niet enthousiast zijn over Botteghin. Haast is wel geboden omdat de Braziliaanse transfermarkt voor spelers uit het buitenland maandag sluit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.