Santoni overtuigt Dordrecht en krijgt ongebruikelijk lang contract

Reacties

FC Dordrecht en Michele Santoni spreken hun vertrouwen in elkaar uit. Het contract van de trainer is opengebroken en met twee jaar verlengd tot medio 2025. Zo wacht Dordt het tijdperk-Santoni. De Italiaan staat voor zijn tweede seizoen in dienst van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Santoni overtuigt Dordrecht en krijgt ongebruikelijk lang contract
© Pro Shots

Santoni werkte eerder onder andere als hoofdtrainer bij Almere City FC en als assistent bij ADO Den Haag. Dordrecht stelde de in Italië geboren oefenmeester vorig jaar aan. Onder zijn leiding eindigde de club op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dordt mikt komend seizoen op meer en daar moet Santoni voor zorgen.

'Wij werken met onze visie en beleidsplan Energiek Dordt aan een gezonde toekomst. Een goede samenwerking, continuïteit en commitment zijn daarvoor heel erg belangrijk. Michele is als hoofdtrainer op sportief vlak een hele belangrijke schakel. Hij is een bevlogen professional en vakman en heeft bewezen om in moeilijke en goede tijden stabiel en zichzelf te blijven', vertelt innovatiemanager Leon Vlemmings.

Santoni is vereerd met het vertrouwen van Dordrecht. 'Dit nieuwe tweejarig contract is niet alleen de bevestiging van een fantastische samenwerking, maar ook de kans om samen op sportief gebied verder te groeien en actief deelgenoot te zijn van de clubvisie en het plan. Vorig seizoen hebben we de basis gelegd en ben blij dat ik de kans krijg om mijn bijdrage ook voor de komende drie jaar te mogen leveren bij het verder bouwen aan een gezonde toekomst van onze club.'

Een trainer met een contract tot medio 2025 is niet gebruikelijk in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen PEC Zwolle-collega Dick Schreuder ligt nog voor drie jaar vast. Alle andere trainers moeten het doen met verbintenissen tot medio 2023 of medio 2024.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Dordrecht
Meer over FC Dordrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.