Santander krijgt geen vat op ontketende Ronaldo

Real Madrid is terug aan kop in de Primera División. De ploeg wervelde zich zonder moeite langs laagvlieger Racing Santander.

Cristiano Ronaldo was de grote man bij de ploeg van trainer José Mourinho. Nadat Gonzalo Higuaín in de tiende minuut de score had geopend was het woord aan de Portugese sterspeler. Na een kwartier zorgde Ronaldo op aangeven van Higuaín voor een verdubbeling van de marge.

Een kwartier later produceerde Ronaldo de derde Madrileense treffer door uit een voorzet van Mesut Özil raak te schieten. Daarbij bleef het in de eerste helft. Toch was de honger toen nog niet gestild. De tweede helft was amper aan de gang of Ronaldo tekende voor zijn derde doelpunt van de avond: 4-1.

Santander bleef niets bespaard. De Koninklijke was van zins het publiek een ware voetbalshow voor te schotelen en zo geschiedde. Tien minuten na rust verzilverde Cristiano Ronaldo een strafschop en niet veel later deed Özi nog een duit in het zakje: 6-0.

Een kwartier voor tijd scoorde Papakouly Diop nog namens de bezoekers, maar meer kon Santander niet uitrichten. Real Madrid komt na de winst op twintig punten uit acht duels, een punt meer dan Barcelona, dat eerder op de avond won van Real Zaragoza.