Sankoh verzuimt kroon op comeback van Vitesse te zetten

Vitesse heeft zaterdagavond met een comeback de vierde nederlaag van dit seizoen weten te voorkomen. Toch zullen de Arnhemmers vooral teleurgesteld zijn dat er, ondanks een 0-2 achterstand tegen RKC Waalwijk, niet gewonnen is. Mohamed Sankoh gaat een slapeloze nacht tegemoet.

Vitesse
Vitesse
2 - 2
RKC Waalwijk

RKC trof in Vitesse een tegenstander dat behoorlijk wat zorgen heeft, maar zaterdagavond bewees dat het zeker niet al in de touwen hangt. De ploeg van Thomas Letsch deed er alles aan om het eerste resultaat van dit seizoen te boeken en was de bovenliggende partij. Er kwamen in de beginfase ook al mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak. Tien minuten voor rust zette Florian Jozefzoon RKC vervolgens op voorsprong. Hij werd weggestuurd door Patrick Vroegh, ex-Vitesse, en wipte de bal langs Kjell Scherpen.

Vitesse ging direct op zoek naar een antwoord. Etiënne Vaessen moest ingrijpen bij een kopbal van Melle Meulensteen en direct na rust kregen Million Manhoef en Nikolai Baden Frederiksen twee enorme kansen op de gelijkmaker. Zij gingen daar echter niet goed mee om en dat werd afgestraft door Iliass Bel Hassani, die uit een directe vrije trap voor de 0-2 zorgde. De muur van Vitesse leek hier niet goed te zijn opgesteld: Bel Hassani draaide de bal er zo langs en in de hoek.

Het werd weer spannend in het zéér matig gevulde GelreDome door een binnengeschoten strafschop, die was gegeven nadat RKC-verdediger Jurien Gaari Baden Frederiksen had gehaakt. Matús Bero maakte vanaf elf meter geen fout. Vitesse wilde meer en vond de gelijkmaker toen Ryan Flamingo uit een hoekschop de 2-2 binnenkopte. Kort hierna kreeg Sankoh direct een goede kans om Vitesse op voorsprong te zetten. Van dichtbij schoot hij op Vaessen.

De tank bij RKC leek in de slotfase leeg te zijn en Vitesse hoopte nog de eerste overwinning van dit seizoen te kunnen binnenslepen. Daar kwam in blessuretijd ook nog een grote kans voor, maar Sankoh schoot van dichtbij naast. Daardoor bleef het bij 2-2. Voor Vitesse is dat het eerste puntje van dit seizoen.