Sancho-route lonkt voor City-parel Matondo

Reacties

Rabbi Matondo is mogelijk de volgende Britse tiener die de Premier League achter zich gaat laten om zijn geluk op het Europese vasteland te beproeven. Jadon Sancho is daarbij een voorbeeld.

Sancho-route lonkt voor City-parel Matondo

Matondo geldt als een van de parels van de opleiding van Manchester City met naar verluidt manager Pep Guardiola als een van de bewonderaars. De bewondering is wederzijds. 'Hij is voor mij de beste manager in de wereld. Om alleen al met hem op het trainingsveld te staan, is een eer', zei de belofte in oktober tegen Wales Online. 'Ik ben zeer dankbaar dat ik de kans krijg van dichtbij te ervaren hoe hij werkt.'

Toch is de jonge aanvaller aan het twijfelen gebracht, omdat een officieel debuut in de hoofdmacht op zich laat wachten. Inmiddels heeft Matondo het aanbod zijn huidige tot medio 2020 lopende contract tussentijds te verlengen afgewezen. De aanvaller, die zich sinds zijn debuut tegen Albanië in november international van Wales mag noemen, wil meer aan spelen toekomen. Bij The Citizens lijkt dat minder vanzelfsprekend gezien de grote concurrentie.

De weigering zijn contract te verlengen heeft de nodige Europese clubs wakker geschud. Onder andere Bayern München en Borussia Dortmund hebben hun voelsprieten uitgestoken. Matondo zal ongetwijfeld ook het verhaal van Sancho in zijn achterhoofd hebben.

Die verhuisde in de zomer van 2017 van Manchester City naar Borussia Dortmund, dat miljoenen neerlegde voor de destijds zeventienjarige aanvaller. De Engelse belofte is inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers bij BVB. Mede omdat hij in Duitsland wel de speeltijd heeft gekregen op het hoogste niveau heeft hij kunnen uitgroeien tot Engels international.

De stap naar de Bundesliga kan de nog prille carrière een boost geven. Bayern zal dat beeld ook hebben geschetst aan Chelsea-middenvelder Callum Hudson-Odoi (18), op wie de Beierse grootmacht tot ergernis van de Londense club naar verluidt al vier keer een bod heeft gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.