Sancho droomde van United-transfer: 'Ik wist dat ik zou terugkeren'

Reacties

Jadon Sancho (21) noemt zijn megatransfer naar Manchester United een droom die uitkomt. 'Ik wist dat ik op een dag naar Engeland zou terugkeren.'

Sancho droomde van United-transfer: 'Ik wist dat ik zou terugkeren'

Sancho doorliep de jeugdopleiding van Watford en aartsrivaal Manchester City, voordat hij op zeventienjarige leeftijd naar Borussia Dortmund vertrok. 'Ik zal Dortmund altijd dankbaar zijn dat ze me de kans hebben gegeven om in het eerste elftal te voetballen', laat Sancho weten op de officiële kanalen van Manchester United, dat minimaal 85 miljoen euro neertelt voor de jonge Engelsman.

In Dortmund kwam Sancho verspreid over vier seizoenen tot 137 officiële duels, waarin hij vijftig doelpunten maakte en 64 assists verzorgde. Bij de nummer drie van de Bundesliga groeide de dribbelaar uit tot een internationale topspeler (zie video).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Jadon belichaamt het type speler dat ik naar de club wil brengen', zegt Ole Gunnar Solskjaer over zijn aanwinst. De trainer van Manchester United ziet in Sancho een missing link. 'Zijn doelpunten en assists spreken voor zich en hij zal ook tempo, flair en creativiteit aan het team toevoegen.'

'Old Trafford zal hem het platform geven dat hij nodig heeft om zich te ontwikkelen en op het hoogste niveau te presteren', vervolgt Solskjaer. 'Voor een speler van zijn leeftijd heeft Jadon al veel bereikt en de moed getoond om zich in het buitenland te bewijzen.

Lees op VI PRO waarom Manchester United tot het uiterste is gegaan om Jadon Sancho binnen te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.