Sánchez helpt United bij debuut op weg tegen voetbaldwerg Yeovil

Manchester United heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de FA Cup. De formatie van manager José Mourinho versloeg Yeovil Town, dat uitkomt in de League Two, met 0-4. Alexis Sánchez debuteerde met succes bij United.

Voorafgaand aan het bekerduel ging het vooral over het aanstaande debuut van Sánchez. Mourinho nam de Chileen, overgekomen van Arsenal, direct op in de wedstrijdselectie en zette hem ook meteen in de basis. Verder koos de Portugees vooral voor reserves als Michael Carrick, doelman Sergio Romero, Luke Shaw en Scott McTominay.

Toch had United het moeilijk met de ploeg uit de League Two, die in de eerste helft lang standhield. Pas na 41 minuten opende Marcus Rashford de score toen Yeovil op wel erg klungelige wijze uitverdedigde. Rashford kreeg de bal van Sánchez, had vier verdedigers om zich heen, maar wurmde zich er toch doorheen. De aanvaller leek de bal te verliezen, maar kreeg het alsnog voor elkaar om te scoren: 0-1.

Na een uur verdubbelde United de voorsprong op Huish Park, nota bene uit een counter. Ander Herrera was het eindstation van een snelle aanval en maakte er op aangeven van Sánchez 0-2 van. Zo had de Chileen een aandeel in beide doelpunten. Juan Mata scoorde kort daarna ook, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna loste Jesse Lingard Sánchez af. Hij zorgde in de slotfase voor 0-3 en in de extra tijd maakte Romelu Lukaku ook nog de vierde treffer voor United.

Het Sheffield Wednesday van Jos Luhukay plaatst zich vrijdag ook voor de volgende ronde door Jaap Stam's Reading te verslaan (3-1).