Sanches Fernandes volgt omgekeerde route en keert terug bij Excelsior

Reacties

Derensili Sanches Fernandes keert terug op het oude nest van Excelsior. De Kralingers hebben de aanvaller weer overgenomen van FC Utrecht, dat hem in 2020 in de gelederen opnam. Sanches Fernandes tekent voor drie jaar.

Sanches Fernandes volgt omgekeerde route en keert terug bij Excelsior
© Pro Shots

'Met Derensili halen we een jongen van de club terug naar Kralingen', stelt technisch manager Niels van Duinen op de website van Excelsior. Een kind van de club is een toepasselijke benaming, hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Excelsior.

Tot een wedstrijd in de hoofdmacht kwam het niet voor Sanches Fernandes, maar daar komt door deze deal snel verandering in. Bij FC Utrecht speelde de aanvaller uit Rotterdam voornamelijk bij de beloften, hij kwam tot 84 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen viel hij driemaal in tijdens duels in de Eredivisie. Sanches Fernandes stond ook in de belangstelling van Almere City en het Duitse 1. FC Nürnberg, maar Excelsior wint de strijd.

FC Utrecht wilde gezien het perspectief van Sanches Fernandes meewerken aan een transfer. 'Derensili is op een punt gekomen dat hij meer perspectief op speelminuten in de Eredivisie wil. Een mooie ambitie en een goed streven, maar vanwege de concurrentie op zijn positie is het niet waarschijnlijk dat hij die bij FC Utrecht in vervulling kan laten gaan', stipt technisch directeur Jordy Zuidam.

Excelsior legde onlangs ook Kik Pierie en Casper Widell vast, daarvoor maakten Lennard Hartjes en Arthur Zagré (definitieve deal na huurperiode) al de stap naar Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.