Sanches belangrijk bij zege outsider Portugal op EK Onder-21

Reacties

Portugal Onder-21 is het EK in Polen goed begonnen. De ploeg van trainer Rui Jorge was in het openingsduel van Groep B met 2-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Servië.

Sanches belangrijk bij zege outsider Portugal op EK Onder-21

Portugal was met een zeer talentvolle selectie afgereisd naar Polen en is dan ook een belangrijke outsider voor de eindzege. Typerend voor de kwaliteit van de spelersgroep was dat Renato Sanches, minder dan een jaar geleden nog basisspeler in de EK-finale van 'het grote' Portugal tegen Frankrijk, op de reservebank moest plaatsnemen. Jorge gaf de voorkeur aan Ruben Neves, Bruno Fernandes en João Carvalho op het middenveld.

Het was echter Gonçalo Guedes die in de 37ste minuut de hoofdrol opeiste. De aanvaller van Paris Saint-Germain zette zijn hoofd tegen de bal nadat doelman Vanja Milinkovic-Savic nog redding bracht op de strakke voorzet van Daniel Podence. Guedes knikte raak in een leeg doel: 1-0.

De Portugezen leken daarmee op een makkelijke avond af te stevenen, maar Servië toonde zich taai. Onder aanvoering van captain Uros Djurdjevic (ex-Vitesse) ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Portugal, waar Sanches de tweede helft inviel, hield de deur echter op slot en velde in de slotfase het vonnis. Sanches wipte de bal stijlvol het strafschopgebied in en Bruno Fernandes promoveerde het boogballetje van de Bayern München-middenvelder knap tot assist door de 2-0 binnen te werken.

Die zege was van groot belang voor de ploeg van Jorge, aangezien ook Spanje in Groep B is ingedeeld. Alleen de koploper van de poule is zeker van een plaats in de halve finales van het jeugdtoernooi in Polen. Het vierde ticket gaat naar de beste nummer twee van de drie poules.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.