Sampaoli heeft tactisch plan Argentinië klaar: 'Het maximale uit Messi halen'

Reacties

Argentinië-bondscoach Jorge Sampaoli is van plan Lionel Messi te laten schitteren bij de nationale ploeg. De superster van Barcelona won met zijn club alles wat er te winnen viel, maar bij de nationale ploeg is dat nog niet het geval. Sampaoli wil alles uit Messi halen en is niet bang om daarvoor zijn elftal in dienst van hem te laten spelen.

Sampaoli heeft tactisch plan Argentinië klaar: 'Het maximale uit Messi halen'

De Argentijn werd vorige maand aangesteld en hij staat in juni voor zijn eerste wedstrijden als eindverantwoordelijke van de nationale ploeg. Argentinië speelt op 9 juni een oefeninterland tegen Brazilië, enkele dagen later volgt een oefenduel met Singapore. Sampaoli heeft goed gekeken naar de manier waarop Barcelona Messi inzet. 'We willen hem niet isoleren', stelt de bondscoach op de persconferentie voor de interland tegen Brazilië.

Sampaoli beseft namelijk dat hij goud in handen heeft met Messi. 'We willen als een collectief spelen voor Messi, om het maximale uit zijn kwaliteiten te halen. Dat is nu het verschil tussen de Messi van Barcelona en de Messi van Argentinië.' Ook is Sampaoli van plan om Messi te koppelen aan Juventus-aanvaller Paulo Dybala. De bondscoach ziet de twee als een ijzersterk duo in zijn voorhoede. 'De vriendschappelijke interlands geven ons de gelegenheid om te testen hoe goed ze samen kunnen werken en hoe effectief dat is. Ik denk dat ze dit team samen naar een hoger plan kunnen tillen.'

Argentinië staat er in de kwalificaties voor het WK in Rusland niet bijster goed voor met een vijfde plek. Het land heeft echter nog vier wedstrijden om zich bij de eerste vier te voegen en zich zodoende rechtstreeks te kwalificeren voor het mondiale eindtoernooi. De nummer vijf van de kwalificatiegroep krijgt via play-offs nog een kans op kwalificatie.

De stand in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika:

LandPunten
Brazilië14-33 (+25)
Colombia14-24 (+3)
Uruguay14-23 (+9)
Chili14-23 (+5)
Argentinië14-22 (+1)
Ecuador14-20 (+3)
Peru14-18 (-1)
Paraguay14-18 (-8)
Bolivia14-10 (-20)
Venezuela14-6 (-17)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.