Sampaoli nieuwe bondscoach Argentinië

Reacties

Jorge Sampaoli is de nieuwe bondscoach van Argentinië. De 57-jarige coach vertrekt bij Sevilla, zo bevestigt de Spaanse club vrijdagmiddag. Er is reeds een principeakkoord met de Argentijnse bond.

Sampaoli nieuwe bondscoach Argentinië

Sampaoli werd al maanden in verband gebracht met de functie van Argentijnse bondscoach. Toen Edgardo Bauza in april op straat werd gezet, begon het geflirt vanuit de AFA. 'Sampaoli is onze enige kandidaat', zei bondsvoorzitter Claudio Tapia al, destijds tot grote woede van Sevilla.

Sampaoli zelf deed ook opvallend weinig moeite om zijn interesse in de vacature te verbergen. De Argentijn, die eerder het nationale elftal van Chili onder zijn hoede had, liet meermaals weten dat het zijn droom was om ooit trainer van Lionel Messi te zijn. Het is echter niet alleen Messi die Sampaoli over de streep trok.

'Het was voor mij vroeger al een droom om mijn nationale elftal te managen', zei de tacticus. 'Mijn land heeft duidelijke intenties, ze willen mij een baan aanbieden. Ik vertrek hier alleen om bondscoach van mijn land te worden, het is een aanbod dat ik simpelweg niet kan weigeren', liet hij vorige week al doorschemeren. Het contract van de trainer bij Sevilla liep nog een jaar door. Argentinië betaalt een afkoopsom aan de Spaanse club.

Sampaoli, wiens naam eerder ook viel bij de zoektocht naar een bondscoach voor het Nederlands elftal, staat voor een zware klus bij Argentinië. De vice-wereldkampioen staat in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie momenteel niet op een plaats die rechtgeeft op rechtstreekse plaatsing voor het eindtoernooi in Rusland. Eind augustus en begin september wachten cruciale kwalificatieduels met Uruguay en Venezuela.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika:

LandPunten
Brazilië14-33 (+25)
Colombia14-24 (+3)
Uruguay14-23 (+9)
Chili14-23 (+5)
Argentinië14-22 (+1)
Ecuador14-20 (+3)
Peru14-18 (-1)
Paraguay14-18 (-8)
Bolivia14-10 (-20)
Venezuela14-6 (-17)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.