Sampaoli blijft strijdbaar: 'Vijf keer winnen en we zijn wereldkampioen'

Reacties

Argentinië verkeert dit WK in bijzonder zwaar weer, dat geldt zeker ook voor Jorge Sampaoli, maar desondanks is de bondscoach strijdbaar en vol vertrouwen. Hij durfde op de vooruitblikkende persconferentie zelfs te dromen van de wereldtitel.

Sampaoli blijft strijdbaar: 'Vijf keer winnen en we zijn wereldkampioen'

De WK-kwalificatie verliep voor La Albiceleste al moeizaam, de mondiale eindronde leek lange tijd op een regelrecht drama uit te lopen. Na een 1-1 tegen IJsland en een keiharde 0-3 nederlaag tegen Kroatië konden de koffers al bijna gepakt worden. Omdat Nigeria echter met 2-0 won van IJsland, maakt Argentinië plotseling nog 'gewoon' volop kans om de achtste finale te bereiken. Daarvoor moet Argentinië dinsdag wel winnen van Nigeria.

Sampaoli gelooft erin, al ziet ook hij dat sterspeler Messi daarvoor wat meer in het spel betrokken moet worden. 'Het WK begint voor ons nu', sprak hij oorlogstaal. 'De vorige wedstrijd verliep slecht, zeker ook omdat het voor Messi moeilijk werd gemaakt. Hij kreeg weinig ballen vanuit het middenveld. Dat moet dus beter. En geloof me, in het belang van Argentinië: hij gaat de bal écht een stuk vaker krijgen.'

Ook ging de oefenmeester natuurlijk in op zijn eigen positie, waarover de laatste dagen veel gespeculeerd werd. Na de nederlaag tegen Kroatië zouden de spelers het vertrouwen in hem hebben opgezegd, Sampaoli zou slechts nog voor de bühne de hoofdcoach zijn. 'De critici hebben me weggezet als een crimineel omdat we een voetbalwedstrijd hebben verloren, maar wat ik met de spelers heb besproken, is privé. Bovendien ben ik nog een steeds een trainer met enthousiasme en een duidelijk idee van wat ik wil bereiken.'

En dat is - hoe gek het ook klinkt - nog steeds de wereldtitel. 'Als we nog vijf keer winnen, zijn we wereldkampioen', uitte Sampaoli zijn (gezien de recente resultaten) tamelijk ambitieuze doelstelling. 'Maar daarvoor moeten we vanaf nu wel top zijn. In onze harten, zielen, benen en hoofden', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.