Samp en Genoa schieten weinig op met gelijkspel

De uitgestelde Derby della Lanterna heeft dinsdag geen winnaar opgeleverd. Sampdoria en Genoa hielden elkaar in evenwicht, waardoor beide clubs duur puntenverlies opliepen (1-1).

Aanvankelijk zou de wedstrijd afgelopen zaterdag worden afgewerkt, maar vanwege overvloedige regenval werd de derby verplaatst naar dinsdag. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het treffen in Stadio Luigi Ferraris 35 punten, maar het doelsaldo van Genoa was iets beter.

Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, bleek ook tijdens de onderlinge confrontatie. Via Iago Falque kwam Genoa in de zeventiende minuut op voorsprong, maar twee minuten later trok Éder de stand al gelijk na een fout van Facundo Roncaglia.

Daarmee was de eindstand bereikt en kwam Sampdoria goed weg, want diep in de extra speeltijd kopte Juraj Kucka uit een vrije trap nog op de lat. Het bleef echter 1-1, waardoor Sampdoria en Genoa met 36 punten uit 24 duels respectievelijk zesde en zevende staan.