Sambo vervangt geblesseerde Van den Berg in EK-selectie Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje moet het op het EK in Georgië en Roemenië doen zonder Sepp van den Berg. De 21-jarige verdediger heeft het trainingskamp in Oostenrijk geblesseerd moeten verlaten. Shurandy Sambo is zijn vervanger.

Sambo vervangt geblesseerde Van den Berg in EK-selectie Jong Oranje

Het is niet bekend waar Van den Berg last van heeft. Duidelijk is dat Sambo zijn vervanger is. De rechtsback maakte dit seizoen op huurbasis indruk bij Sparta en keert deze zomer normaal gesproken terug bij PSV. Trainer Maurice Steijn hoopt Sambo echter mee te nemen naar zijn nieuwe werkgever Ajax.

Het wegvallen van Van den Berg is een streep door de rekening van bondscoach Erwin van de Looi, die de speler van Liverpool woensdag tegen Japan nog naast Micky van de Ven in het hart van de verdediging posteerde. Met Jan Paul van Hecke heeft Van de Looi nog een centrale verdediger uit een topcompetitie tot zijn beschikking.

Sambo vliegt na
Het wegvallen van Van den Berg maakt een plek vrij voor Sambo, die in maart debuteerde in Jong Oranje. Woensdag openen de Nederlandse beloften het EK met een wedstrijd tegen België. Daarna wachten duels met Portugal en gastland Georgië. Alle groepswedstrijden beginnen om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.