Salomon Kalou vrij op te pikken na degradatie in Brazilië

Reacties

Het contract van Salomon Kalou (35) bij het Braziliaanse Botafogo is ontbonden. De voormalig aanvaller van Feyenoord kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Salomon Kalou vrij op te pikken na degradatie in Brazilië
© Pro Shots

Kalou maakte in de zomer van 2020 de overstap van Hertha BSC naar Botafogo. Het vertrek van Kalou bij Hertha werd er eentje door de achterdeur. Jürgen Klinsmann wilde de Ivoriaan in januari 2020 al dumpen, maar de aanvaller vond geen nieuwe club. Na het razendsnelle vertrek van Klinsmann veranderde er niets aan de positie van Kalou binnen de ploeg.

Ook het avontuur in Brazilië werd geen groot succes. De 97-voudig international van Ivoorkust speelde 27 wedstrijden voor Botafogo, maar kwam tot slechts één goal. Tot overmaat van ramp degradeerden Kalou en consorten naar het tweede voetbalniveau van Brazilië met een laatste plaats in de competitie. Kalou gaat echter niet mee naar dat lagere voetbalniveau.

Kalou, die in augustus 36 wordt, had eigenlijk nog een contract tot het einde van het jaar in Brazilië. Omdat het contract per direct is ontbonden kan de Ivoriaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eerder speelde de aanvaller voor Excelsior, Feyenoord, Chelsea, Lille en Hertha BSC. 

Spelersprofiel

S. Kalou


Geboortedatum:
5 augustus 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Oumé
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Arta / Solar 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.