Salarissen nemen gigantisch toe bij winstgevend Ajax

Reacties

Ajax heeft donderdag de financiële cijfers van de eerste seizoenshelft bekendgemaakt. De Amsterdammers hebben over de eerste zes maanden van het boekjaar 2018/19 een netto winst van 20,3 miljoen geboekt.

Salarissen nemen gigantisch toe bij winstgevend Ajax

Het operationale resultaat bedraagt 27,5 miljoen, wat vooral te danken is aan de deelname aan de lucratieve Champions League. Ajax incasseerde door het bereiken van de achtste finale, waarin het dinsdag tegen Real Madrid speelt, al ruim zestig miljoen euro aan inkomsten uit het miljardenbal.

De netto-omzet steeg met 56 miljoen euro naar 104,3 miljoen euro, terwijl de bedrijfslasten met nog niet eens de helft van dat bedag stegen: met 25,6 miljoen euro naar 76,8 miljoen euro. Het totale eigen vermogen steeg met 20,4 miljoen euro naar 178,7 miljoen euro.

Op de transfermarkt speelde Ajax in de eerste helft van het boekjaar 2018/19 nagenoeg quitte. De afschrijvingen uit vergoedingssommen bedragen 18,5 miljoen euro, de inkomsten 17,9 miljoen euro (vooral dankzij de transfer van Justin Kluivert naar AS Roma).

Ajax is veel meer kwijt aan salarissen. Die post steeg met zestien miljoen euro naar 41,3 miljoen, een toename van circa vijftig procent. Dat heeft niet alleen te maken met de komst van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic, maar bijvoorbeeld ook door de premies voor het bereiken van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.