Zilvervloot vaart binnen bij Ajax: dik zestig miljoen euro aan inkomsten

Reacties

De kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League legt Ajax vanzelfsprekend geen windeieren. De inkomsten dit seizoen overstijgen al de zestig miljoen euro.

Zilvervloot vaart binnen bij Ajax: dik zestig miljoen euro aan inkomsten

Voor het bereiken van de laatste zestien staat een premie van liefst 9,5 miljoen euro. Begin dit seizoen wisten de Amsterdammers zich al verzekerd van een bedrag van circa 42,5 miljoen euro. Dat bedrag was gebaseerd op de startpremie die alle deelnemers krijgen, de miljoenen die de Amsterdammers krijgen op basis van de nieuwe UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs, de marketpool voor verkochte uitzendrechten per land en de recettes van de drie thuisduels met AEK Athene, Benfica en Bayern München.

De afgelopen maanden zijn de inkomsten alleen maar verder opgelopen. De UEFA keert namelijk 2,7 miljoen euro uit voor elke overwinning, terwijl een gelijkspel negen ton oplevert. Na drie zeges en twee remises staat Ajax op 9,9 miljoen én kan het dus nog een bonus van 9,5 miljoen euro tegemoet zien.

Basisinkomsten Ajax uit CL

Inkomstenbron Bedrag
Startpremie 15,25 miljoen
Coëfficiëntenlijst 18,836 miljoen
Market pool 2,5 miljoen
Recettes 6 miljoen
Prestatiepremies 19,4 miljoen
Totaal 61,986 miljoen

Daarmee hebben de hoofdstedelingen dit Champions League-seizoen al dik 61,9 miljoen euro verdiend en dan moet de recette voor de achtste finale daar nog bij worden opgeteld. Uit onderstaande tabel blijkt dat de bedragen verderop in dit toernooi alleen nog maar stijgen én dat het verschil met de Europa League-bonussen erg groot is.

Premies knock-outfase CL en EL

Fase CL EL
Zestiende finale - 0,5
Achtste finale 9,5 1,1
Kwartfinale 10,5 1,5
Halve finale 12 2,4
Finale 15 4,5
Winst* 7,5 7,5
Totaal 54,5 17,5

* De winnaars van de CL en EL krijgen vier miljoen euro winstpremie en 3,5 miljoen euro voor deelname aan de strijd om de Europese Super Cup, in totaal 7,5 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.