Salarisnorm bij Manchester City 120.000 euro per week

Echt verrassend was het niet, maar Manchester City is momenteel de best betalende sportorganisatie ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van het bureau Sport Intelligence, dat jaarlijks de salarisranglijsten in de mondiale sportwereld tegen het licht houdt.

Salarisnorm bij Manchester City 120.000 euro per week

Gemiddeld toucheren de spelers bij Manchester City een honorarium van bijna 120.000 euro per week (ruim zes miljoen per jaar) waarmee de Engelsen de Amerikaanse Major League honkbalclub Los Angeles Dodgers voorblijven.

Vorig jaar was Barcelona nog de best betalende (sport)werkgever, maar de Catalaanse club is nu gezakt naar de vierde plaats net achter aartsrivaal Real Madrid. Op jaarbasis keerden de Spanjaarden het afgelopen seizoen respectievelijk 5.563.265 en 5.530.554 euro gemiddeld per speler aan salaris uit.

Sterspelers als David Silva en de Argentijnen Carlos Tévez en Sergio Agüero (foto) overstijgen nog ruimschoots het gemiddelde bij City, dat dankzij het oliegeld van de Arabische sjeik Mansour over een bijna onuitputtelijke geldbron beschikt. Agüero, schoonzoon van Diego Maradona, verlengde nog onlangs zijn contract tot medio 2017 tegen een jaarwedde van naar verluidt ruim tien miljoen euro.

Inmiddels lokte City alweer de Spanjaard Jésus Navas van Sevilla naar Engeland en wordt meer geweld op de transfermarkt verwacht.

Dat de hoogste salarissen niet automatisch tot de grootste successen leiden, blijkt uit het feit dat Bayern München de negende plaats inneemt op de ranglijst van beste betalende werkgevers. Bij de Duitse club van Arjen Robben, die afgelopen jaar alles won wat er te winnen viel, wordt volgens de gegevens van Sports Intelligence gemiddeld 90.000 euro per week aan spelerssalarissen uitgekeerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen