Napoli wil Dzeko van Manchester City in ruil voor Cavani

Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat Napoli met Manchester City gaat praten over een transfer van Edinson Cavani. Wel wil De Laurentiis een City-speler terug in ruil voor zijn topscorer: Edin Dzeko.

Napoli wil Dzeko van Manchester City in ruil voor Cavani

Cavani (foto) beleefde dit seizoen zijn beste jaargang tot nu toe. In 34 competitiewedstrijden scoorde hij 29 keer voor Napoli. Daarmee werd de 26-jarige Uruguayaan topscorer van de Serie A. Hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2017, lijkt hij zijn laatste wedstrijd in Stadio San Paolo al te hebben gespeeld.

Want als het aan De Laurentiis ligt, vertrekt Cavani deze zomer naar Manchester. 'Ik heb onze technisch directeur verteld dat hij met City moet praten over Cavani en dat hij de komst van Dzeko mee moet nemen in de onderhandelingen.'

City zal hoogstwaarschijnlijk wel diep in de buidel moeten tasten als het zich van de komst van El Matador wil verzekeren. In het contract van Cavani is een gelimiteerde afkoopsom van liefst 63 miljoen euro opgenomen.

Waar Napoli het vertrek van Cavani dus hoopt op te vangen met het aantrekken van Dzeko, is nog niet bekend wie de zondagavond opgestapte trainer Walter Mazzarri gaat opvolgen. Rafael Benítez, nu nog interim-manager bij Chelsea, wordt genoemd maar De Laurentiis ontkende al met de Spanjaard te hebben gesproken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen