'Salariseis toptalent Moukoko druist in tegen nieuw beleid Dortmund'

Reacties

Youssoufa Moukoko heeft zijn aflopende contract bij Borussia Dortmund nog altijd niet verlengd. Het zeventienjarige toptalent zou te hoog in de boom zitten met zijn salariseisen, in de wetenschap dat Dortmund de broekriem juist wat wil aantrekken.

'Salariseis toptalent Moukoko druist in tegen nieuw beleid Dortmund'
© Pro Shots

Dortmund probeert al tijden om het in 2023 aflopende contract van Moukoko te verlengen, maar de Duitse jeugdinternational en zijn zaakwaarnemer houden de boot vooralsnog af. Het uitzicht op speeltijd speelt een belangrijke rol in het besluit van Moukoko, die in de belangstelling zou staan van diverse topclubs. Maar ook over de financiële voorwaarden worden beide partijen het niet eens.

Volgens Bild verlangt Moukoko namelijk een jaarsalaris van zo'n zes miljoen euro, terwijl Dortmund niet verder wil gaan dan ruim drie miljoen. Daarmee zou de talentvolle spits ongeveer evenveel gaan verdienen als Jude Bellingham. Technisch directeur Sebastian Kehl liet onlangs al weten dat hij Moukoko graag ziet blijven, maar het moet allemaal wel passen in het salarishuis van de club.

En daar wringt de schoen. Dortmund is namelijk van plan de basissalarissen juist terug te schroeven. Die maatregel komt na het teleurstellende afgelopen seizoen, waarin BVB in de Champions League strandde in de groepsfase en het Duitse bekertoernooi er al vroeg op zat. Door met een premiestelsel te werken, zouden spelers voortaan meer gaan verdienen naar gelang de prestaties.

In een seizoen waarin de prestaties tegenvallen, zou Dortmund in de toekomst dan niet meteen zitten met een begrotingstekort. Nu is dat over het seizoen 2021/22 wel het geval. Moukoko lijkt het salaris dat hij zelf in zijn hoofd heeft, daardoor wel op zijn buik te kunnen schrijven. De zeventienjarige spits heeft alles nog te bewijzen, al was hij onlangs wel de matchwinner in de derby tegen Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.