Duitse pers ziet Malen als noodverband: 'Hij is veel fitter en frisser'

Reacties

Voor Borussia Dortmund begint het seizoen vrijdag officieel met een bekerwedstrijd tegen TSV 1860 München, maar het is een raadsel hoe de opstelling eruit gaat zien. Met name de invulling van de voorhoede is een groot vraagteken, nu Sébastien Haller aan de kant staat. Kicker speculeert over een tweespitsensysteem met Donyell Malen en Karim Adeyemi.

Duitse pers ziet Malen als noodverband: 'Hij is veel fitter en frisser'
© Pro Shots

1860 München
1860 München
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Malen en Adeyemi vormden vrijdag de voorhoede in het verloren oefenduel met Villarreal (0-2) en werden ondersteund door Marco Reus als aanvallende middenvelder. De zeventienjarige Youssoufa Moukoko begon voor het eerst deze voorbereiding op de bank. Na afloop zei trainer Edin Terzic dat Malen een goede indruk op hem achterliet. De Nederlandse aanvaller beleefde zijn rentree, nadat hij begin april een spierblessure opliep. 'Donny bewoog goed op het veld', zei Terzic.

© Pro Shots

Kicker constateert dat Malen ook tijdens het trainingskamp in Zwitserland van deze maand aantoonde in goede vorm te steken. 'Hij oogde veel fitter en frisser dan een jaar geleden, toen hij aanpassingsproblemen kende na zijn overstap van Eindhoven naar Dortmund', merkt het sportblad op. 'In zijn debuutseizoen wist Malen nooit uit de schaduw van Erling Haaland te treden. Maar de Noor speelt nu voor Manchester City.'

In het duel met Villarreal hanteerde Terzic voor het eerst deze voorbereiding een tweespitsensysteem, een teken dat hij nog niet overtuigd is van zijn formatie. In de overige oefenwedstrijden speelde Dortmund met Moukoko als centrale spits en drie spelers achter hem. Met name tegen SC Verl (0-5 zege) maakte de jongeling indruk, door tweemaal te scoren. Het is dus ook denkbaar dat hij vrijdag aan de aftrap verschijnt in de eerste ronde van de DFB-Pokal.

Dortmund oriënteert zich noodgedwongen op mogelijke vervangers van Haller. Maandag meldde het Duitse Sky Sport dat Mauro Icardi (Paris Saint-Germain), Edin Dzeko (Internazionale), Krzysztof Piatek (Hertha BSC) en Jhon Córdoba (FC Krasnodar) worden gezien als kandidaten, indien het de slechte kant opgaat met de gezondheid van Haller. Dortmund verwacht deze week een definitieve diagnose en daarmee ook meer duidelijkheid over de tumor die in een van zijn testikels werd ontdekt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.