Sakho troeft Tadic af als Speler van de Maand in Engeland

Reacties

Niet Dusan Tadic maar Diafra Sakho is op basis van de wedstrijden in oktober uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Premier League. De 24-jarige spits van West Ham United maakte in elk van zijn laatste zes wedstrijden één doelpunt, waarvan drie tijdens de vorige maand. Zijn manager Sam Allardyce viel eveneens in de prijzen.

Sakho troeft Tadic af als Speler van de Maand in Engeland

Hoewel Tadic het Premier League-record van Dennis Bergkamp, José Antonio Reyes, Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor en Santi Cazorla evenaarde met vier assists tegen Sunderland, krijgt Sakho de voorkeur boven de Servische assistkoning van Southampton. De kopsterke Senegalees troefde bovendien ook Alexis Sánchez (Arsenal), Sergio Agüero (Manchester City), Saido Berahino (West Bromwich Albion) en Leighton Baines (Everton).

Waar Tadic er niet in slaagde zijn ploeggenoot Graziano Pellè op te volgen als Speler van de Maand, wist Southampton-manager Ronald Koeman sinds donderdag al dat hij ondanks twee zeges en slechts één nederlaag zijn titel van Manager van de Maand niet zou prolongeren. De maandelijkse eer viel nu ten deel aan Sam Allardyce, die West Ham naar de vijfde plaats leidde door in oktober alle negen punten te pakken.

Door Alan Pardew (Newcastle United), José Mourinho (Chelsea) en Steve Bruce (Hull City) af te troeven verdiende de zestigjarige Engelsman alweer zijn zesde onderscheiding. Alleen Alex Ferguson (27), Arsène Wenger (13), David Moyes (10), Martin O'Neill (8) en Harry Redknapp (8) kregen er meer. Sakho is na Demba Ba pas de tweede Senegalees die Speler van de Maand in de Premier League is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.