Sahin bij fraai Dortmund-afscheid: 'Mijn zoontje speelt het clublied op zijn viool'

Reacties

Nuri Sahin is dankbaar voor het uitgestelde, maar emotionele afscheid dat hij zaterdag kreeg bij Borussia Dortmund. De middenvelder van Werder Bremen werd rondom het uitduel met 'zijn' BVB uitgezwaaid door de fans van de thuisploeg.

Sahin bij fraai Dortmund-afscheid: 'Mijn zoontje speelt het clublied op zijn viool'

Werder Bremen verloor zaterdag met 2-1 bij Borussia Dortmund, maar voor Sahin had de avond toch een mooi tintje. De middenvelder werd opgeleid door BVB en brak er ook door in het eerste elftal. Sinds de jaargang 2005/06 speelde hij vervolgens slechts tweeënhalf seizoen níét voor Dortmund. Sahin werd één jaar verhuurd aan Feyenoord, speelde één jaar bij Real Madrid, dat hem in 2012/13 een halfjaar verhuurde aan Liverpool. Daarna keerde Sahin begin 2013 (eerst op huurbasis, later definitief) weer terug bij Dortmund.

Sahin mag dus met recht een kind van de club worden genoemd, maar verhuisde afgelopen zomer op het laatste moment naar het Werder Bremen van Davy Klaassen. Daardoor was er niet meer de tijd om hem een fatsoenlijk afscheid te geven. Tot zaterdag, toen Sahin met alle egards werd behandeld in het Signal Iduna Park. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg hij bloemen van de clubleiding, tijdens het duel werd hij door de fans van BVB volop toegezongen, na afloop kreeg hij een staande ovatie van Die Gelbe Wand en een eerbetoon van zijn oud-ploeggenoten.

'Het was moeilijk, maar mooi', zo sprak de dertigjarige Sahin na afloop. 'Ik heb enorm genoten van deze sfeer. Ik kan zeggen dat ik letterlijk iedere dag álles voor deze club heb gegeven. En ik denk dat de mensen hier dat erkennen. Na vandaag zal ik dan ook weer iedere wedstrijd duimen voor deze prachtige club.' Want Sahin is en blijft een BVB-fan. 'Sterker nog: mijn zoontje speelt op zijn viool nog altijd het clublied van Borussia Dortmund.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.