Ongelukkige avond voor Klaassen tegen onverslaanbaar Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft het gat met Bayern München in de Bundesliga weer hersteld naar negen punten. De koploper behield zaterdag haar ongeslagen status tegen Werder Bremen, waar Davy Klaassen vroeg uitviel.

Ongelukkige avond voor Klaassen tegen onverslaanbaar Dortmund
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Paco Alcácer en Klaassen speelden een hoofdrol in de openingsfase. De spits van Borussia Dortmund was voor de wedstrijd gedeeld Bundesliga-topscorer met tien goals uit tien schoten op doel in voornamelijk invalbeurten. Ook tegen Werder leek de Spanjaard met zijn eerste doelpoging te scoren, maar Klaassen voorkwam een doelpunt door het wippertje van Alcácer van de lijn te halen. Via de paal stuiterde die terug het veld in, terwijl Klaassen doorgleed en pijnlijk terechtkwam op zijn knie in het vangnet.

Dortmund was opnieuw aanvallend sterk, onder aanvoering van Marco Reus. De aanvoerder meldde zich in de elfde minuut met de bal in het strafschopgebied. Klaassen zette hem met een duw van de bal en Reus ging neer, maar kreeg geen penalty. Na zijn belangrijke verdedigende acties moest Klaassen de strijd toch vroegtijdig staken door knieklachten en kwam Werder wel op achterstand.

In de twintigste minuut kopte Alcácer knap raak uit een plots genomen en scherp aangesneden vrije trap van Raphaël Guerreiro. Scheidsrechter Guido Winkmann keurde het doelpunt af wegens vermeend buitenspel, maar werd gecorrigeerd door de videoarbitrage. Zeven minuten later werd het al 2-0: na inleveren van Niklas Moisander legde Jadon Sancho de bal terug op Reus, die de bal rustig in de verre hoek schoot.

Toch bleef Werder in de wedstrijd. Tien minuten voor rust maakte Max Kruse plots de aansluitingstreffer met een beheerst schot in de kruising. In de tweede helft kwam de zege nauwelijks meer in gevaar voor het elftal van Lucien Favre, dat veel kansen bleef produceren. Reus en Sancho waren dicht bij een derde treffer voor Dortmund, terwijl Werder in de slotfase iets meer aandrong met onder meer de jonge invaller Josh Sargent. De minimale voorsprong van Dortmund bleef uiteindelijk intact.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.