Sahar helpt De Graafschap langs bleek Willem II

Ben Sahar luisterde zijn debuut bij De Graafschap op met een hoofdrol. De Israëlische huurling tekende voor de enige treffer in het thuisduel met Willem II: 1-0.

Sahar helpt De Graafschap langs bleek Willem II

In de zeventiende minuut maakte Sahar duidelijk dat hij aardig kan voetballen. Ploeggenoot Luuk de Jong speelde hem aan nadat Rogier Meijer ruimte had gecreëerd. De Chelsea-huurling zette Steef Nieuwendaal op het verkeerde been, haalde met zijn rechter uit en verzond de bal met een krul in de rechterkruising.

Coach Henk van Stee had gekozen voor een voorhoede met De Jong en Sahar, die in de rug steun kregen van Jason Oost. Het drietal zorgde voor een hoop onrust in de Tilburgse defensie, met een aantal kansjes tot gevolg, maar geen tweede treffer. In de slotfase was invaller Reinier Robbemond nog het dichtst bij. Zijn stuiterende schot trof de paal.

De Graafschap verdiende de overwinning, want Willem II stelde teleur. De Tricolores probeerden te voetballen, maar zonder effect. Spits Frank Demouge kwam er amper aan te pas en ook zijn ploeggenoten slaagden er nimmer in De Graafschap-doelman Erik Heijblok te belagen.

De Graafschap heeft zestien punten en is in ieder geval voor een uur de degradatiezone ontstegen. Willem II blijft tiende met 24 punten.

Bekijk hier al onze video's