Ruziënde Hiddink blij ondanks 'foute goal'

'Gerechtigheid heeft gezegevierd', jubelde Guus Hiddink na afloop van de 3-1 zege van Australië op Japan. De bondscoach doelde daarmee op de in hem ogen onterechte treffer van de Japanners.

Ruziënde Hiddink blij ondanks 'foute goal'

In de 26ste minuut liet Mark Schwarzer zich opzij duwen terwijl hij een hoge voorzet van Shunsuke Nakamura wilde vangen. De doelman botste met Atsushi Yanagisawa, maar leek zijn miskleum vooral aan zichzelf te danken te hebben.

Daar is Hiddink het niet mee eens. 'Ik denk dat de scheidsrechter God zal bedanken voor de uitslag. Het was een duidelijke overtreding op de keeper', mopperde Hiddink.

De Nederlandse trainer kreeg het ook nog aan de stok met de vierde official en twee FIFA functionarissen. Hiddink wilde op een televisie van de FIFA de herhaling zien van de Japanse treffer, maar werd daarbij gedwarsboomd door het drietal, wat leidde tot duw- en trekwerk.

'Het is belachelijk dat iedereen de kans krijgt de herhaling te zien, behalve de coaches', verdedigde Hiddink zichzelf. Toch: 'Ik wil nog wel een beetje mijn excuses aanbieden, een beetje, niet helemaal dus.'

Over de 3-1 zege, die pas in de laatste tien minuten tot stand kwam, was Hiddink buitengewoon tevreden. 'Het is heel prettig om met deze groep te werken, want ze geven nooit op.'

Bekijk hier al onze video's