Ruytinx kan flinke schorsing tegemoet zien na horrortackle

De Belgische tuchtcommissie heeft een flinke schorsing geëist voor Björn Ruytinx. De aanvaller van OH Leuven wacht een schorsing van vier duels onvoorwaardelijk en twee duels voorwaardelijk voor de schop die hij uitdeelde aan Mehdi Carcela-Gonzalez van Standard Luik.

Ruytinx kan flinke schorsing tegemoet zien na horrortackle

In die wedstrijd trapte Ruytinx zijn tegenstrever dusdanig hard dat het slachtoffer er gescheurde enkelbanden aan overhield. Bij Carcela-Gonzalez sloegen de stoppen door toen hij de dader gemeen zag glimlachen na zijn actie. De Standard-aanvaller stond op en trakteerde Ruytinx op een vuistslag.

Uiteindelijk kwam Carcela-Gonzalez ervan af met een schorsing van vier duels onvoorwaardelijk, terwijl de aanvankelijke sanctie gelijk was aan die van Ruytinx. Vanmiddag om 18.00 uur weet Ruytinx of ook zijn straf nog naar beneden wordt bijgesteld. Ondanks dat de dader werd bestraft met een gele kaart, besloot de Belgische voetbalbond tot vervolging over te gaan vanwege 'ongepast gedrag'. Normaal is een speler immers niet te straffen als hij voor het vergrijp al een gele kaart in de wedstrijd heeft gehad.

Ruytinx was de laatste week in vrijwel heel België mikpunt van kritiek. Hij heeft al wel zijn excuses aangeboden in diverse media. 'Ik heb enorm veel spijt en wil benadrukken dat het niet opzettelijk was. Ik heb geprobeerd met Carcela te praten, maar dat wilde hij niet. We zullen elkaar nog opzoeken als de mediastorm is gaan liggen.'

De aanvaller kwam ook met verwijten richting de media. 'Als mijn vrouw dreigtelefoontjes ontvangt, zijn de media ook in de fout gegaan. Het lijkt wel alsof ik een moord gepleegd heb. Mij mogen ze persoonlijk aanvallen, maar als ze aan mijn vrouw en kinderen komen, stopt het voor mij. Ik hoop deze zwarte pagina zo snel mogelijk om te slaan', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen